Praf de oua albus
Albusul de ou praf este obtinut 100 % din albus curat si proaspat de ou, fara conservanti si adausuri, prin pasteurizare si uscare prin pulverizare. Albusul de ou praf se poate bate spuma.Domenii de utilizare:
- rulouri cu frisca (ca agent de spumare)
- negrese
- brutarii
- industria carnii si a mezelurilor
- bauturi instant
Specificatie la utilizarea in industria carnii
– praful de albus ajuta la absortia apei din compozitie, avand o capacitate cu 30% mai mare fata de produsele mai ieftine ( ex.cazeina si proteina din lapte).
– da totodata un volum marit al masei de carne dupa fierbere sau frigere (ex: carnatii albi, …)
– poate inlocui integral folosirea cazeinei si a proteinei din lapte.
1 kg. praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat.
Mod de folosire: 1 kg. praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat. Mod de ambalare: cutii de carton cu sac de plastic in interior de 25 kg.
Mod de reconstituire: 1 parte praf de albuș la 7 părți de apă
Depozitarea se face in locuri uscate la o tempetatura de 5 – 30° C.
Termen de valabilitate : cel putin 24 luni.
Specificatii:
- miros si gust specific de ou fara derivatii.
- Colonii aerobe (KBE) < 3.000 / g
- Enterobacterii: neg. / g
- Salmonela: neg. / in 50 g
- Staph. aureus: neg. / g
- Drojdie si mucegai: < 10 / g
- Continut de apa: < 7,5 %
- Continut de grasimi: > 0,3 %
- PH: 6 – 7,5